יום חמישי, 28 ביולי 2011

על הצלחה ומשמעותה

בדקנו מהי הצלחה בתהליך שאנו מקיימים. במקרה שלנו הצלחה בתהליך ההטמעה של התיקשוב, הצלחה ביצירת שינוי משמעותי בדרכי למידה והוראה, לא משנה מה אנחנו בודקים - מתי נגדיר את התהליך כתהליך מוצלח או לא? ולכן התחלנו בבדיקה של מהי הצלחה
בסרטון יש הסבר מעניין להגדרה של מה יגרום להצלחה של תהליך. הסרטון מדבר על מחוייבות לתהליך + ביצוע =הצלחה
לטענתו המחוייבות חשובה לא פחות מהביצוע אולי אפילו יותר. הוא גורס כי כל קושי העומד לפנינו למעשה בודק את מחוייבותינו לתהליך וכל התגברות עליו והמשך ביצוע מעיד על המחוייבות  ואלה יביאו להצלחה.
לכן כדי להצליח עלינו למדוד בכל שלב ביצועים ואת מידת המחוייבות שלנו והאם קשיים טכניים או התנגדויות יגרמו לנו להרים ידיים ולוותר, או דווקא יצרו אצלנו מוטיבציה גדולה יותר להעביר את המסר ולגרום לשינוי.

יום שני, 25 ביולי 2011

ילדי האינטרנט לא רק באינטרנט

אין ספק שהבילוי של בני הנוער השתנה. הם יכולים לשבת יחד ולשחק כל אחד בסלולרי החכם שלו ועדיין לבלות יחד. הטכנולוגיה בשבילם היא חלק בלתי נפרד מהחיים. כדי לשמוע מוסיקה לא חייבים גיטרה..יש מוסיקה בכל סלולרי, באיכות מעולה, יש שם משחקים, אינטרנט, אפשר לבדוק כל דבר מייד: מתי יגיע האוטובוס, איזה סרט מוקרן באיזו שעה, איזו מסעדה פתוחה..... הכל נגיש, זמין, וקיים בכף ידו של כל אחד מהם. הרבה פעמים הם יושבים יחד וכל אחד בשלו. יש גם תחרות באיזה שלב כל אחד במשחק....בסלולרי כמובן.

יום ראשון, 17 ביולי 2011

עד לאן מגיעה הטכנולוגיה?

בכתבה המצורפת נראה שאין גבולות לטכנולוגיה. הבחור בנה אתר אינטרנט להנצחת אימו. אתר שהוא דינאמי ומשתנה ואת הקישור לאתר העלה בקוד למצבה. לכאורה זוהי הליכה לקיצוניות, אבל בראייה מפוקחת יש כאן קישור אמיתי וחיבור למציאות של ימינו המאפשרת לו לעדכן את ה"מצבה הדינאמית" שיצר עבור אימו. בהתחלה הופתעתי מהכתבה והמעשה נראה לי מוגזם אבל במחשבה שנייה ושלישית נראה כי אפשר להתחבר לרעיון, תהליך האבל גם הוא משתנה והבחור יכול להנציח את אימו בהתאמה לתהליך שהוא עובר עם האובדן והזיכרון.
זיכרון דינמי: ישראלי שילב QR Code בקבר אמו
מאת גל מור פורסם ב- 17.7.2011 בשעה 8:52

שימוש ייחודי ב-QR Code למטרות הנצחה. בעקבות מות יהודית מדן בחודש יוני השנה, בנה, יואב, לא הצליח להחליט מה לכתוב על המצבה שלה. לאחר התייעצות עם המשפחה חשב מדן, בוגר הטכניון ומנהל בתחום הטכנולוגיה הרפואית, על פתרון טכנולוגי מקורי: לשלב QR Code בקבר האם בחיפה.
ה-QR Code נחרט באמצעות לייזר ומעוגן למצבה מאחורי שכבה של זכוכית. מבקרים בקבר יכולים לסרוק את ה-QR Code באמצעות הסמרטפונים שלהם ולעבור לאתר הנצחה שהקים מדן לאמו. האתר, בניגוד למצבה, יתעדכן בסיפורים וזיכרונות מהאם. “לא ידעתי מה לכתוב על המצבה וממילא אי אפשר לכתוב הכל”, אמר מדן לאתר Mashable, “שילוב QR Code מאפשר למבקרים בקבר להתחבר לזיכרון דינמי שישתנה עם הזמן”.
ראו גם: קעקוע ה-QR Code הראשון בעולם
מדן מקווה שעם הזמן ה-QR Code ואתר ההנצחה המקוון יסייעו בטיפוח זיכרון חי ועשיר של אמו לאורך דורות. “חששתי מה יקרה בעוד 20 או 40 שנים, איך יזכרו אותה”, הוא אמר, “רציתי לחבר את הזיכרון למקום שלא שוכח”.
מדן מאמין שאנשים נוספים יאמצו בעקבותיו את הרעיון ויסייעו לזיכרון של יקיריהם להפוך לדינמי. עם הזמן אדם נזכר בעוד ועוד פרטים על יקיריו, הוא אומר, ה-QR Code הופך את המצבה לזיכרון חי ועשיר כך ששום פרט לא יישכח. היישום אמנם חדשני אך אפשר רק לקוות שטכנולוגיית ה-QR Code תישאר רלוונטית גם בעוד 40-50 שנה.

יום חמישי, 7 ביולי 2011

מהי אינטראקטיביות

אינטראקציה (מילון אוקספורד האנגלי), פעולה או השפעה הדדית של בני אדם או דברים, אלה על אלה אינטראקטיביות היא קיומם של פעולה ותגובה בעת ובעונה אחת.באינטראקטיביות המשתמש הוא אקטיבי ויש לו את היכולת ליצור אינטראקציה.יש בין הצדדים הידברות, הידודיות.האינטראקטיביות מאפשרת תקשורת אישית, בזכות האינטראקציות אפשר לדעת מי יושב מולנו, מה הוא אוהב, כלומר למעשה יוצרת האינטראקטיביות פרסונליזציה.

למדנו היום בקורס על אינטראקטיביות התפתח ויכוח : האם כל אינטראקציה היא אינטראקטיביות. אני הולכת עם המחשבות כבר כמה ימים. התחלתי לחפש מידע ודעות שונות על הנושא, הגדרות וניתוח המושג "אינטראקטיביות"
שרונה כרמל נצר כותבת:
(מנכ"לית כרמל אינטראקטיב מדיה המתמחה בפיתוח פתרונות תוכן חווייתיים וטכנולוגיים לשיווק, הדרכה ותערוכות.) : חשוב להבחין בין שני מושגים דומים: אינטראקציה ו-אינטראקטיביות.
בכל תרחיש אינטראקטיבי מתקיימת אינטראקציה אך לא בכל מצב בו קיימת אינטרקציה מתקיימת אינטראקטיביות. משמעות המושג "אינטראקציה" היא "לבוא במגע" בעוד משמעות המושג "אינטראקטיביות" היא הפעלה הדדית.
דוגמא קלאסית לתרחיש אינטראקטיבי היא דיאלוג. דו-שיח מייצג את התפיסה שבו תגובה גוררת תגובה במעגל אין סופי. לעומת לחיצה על כפתור בטלוויזיה בה אנו באים במגע עם חפץ אבל לא מופעלים בחזרה, רק מפעילים.
בכל פרוייקט צריך להחליט האם אנו מייעדים את קהל היעד שלנו להיות משתמשים או משתתפים.
בעזרת כלים אינטראקטיביים הפועלים על פלטפורמות טכנולוגיה הבנויים באופן מעניין חדשני, וחוויתי ניתן לרגש, למשוך, לרכז להפעיל ולשכנע קהל מבקרים אשר מגיעים לאירועים ליצור "דיאלוג" עם המוצר או שרות שאותו אנחנו מעוניינים לשווק. פעילויות ומשחקים אינטראקטיבים יהיו תמיד גורם משיכה חזק ביותר.


מהדברים הללו אני מבינה שאינטראקטיביות אינה רק אינטראקציה אלא הדגש הוא דווקא על האקטיביות =  פעלתנות המעשה, הפעולה שיש ליצור ולהגיב על פעולה אחרת הן החלק החשוב והמרכזי ב"אינטראקטיביות". 

יום ראשון, 3 ביולי 2011

מהי אינטראקטיביות

בעקבות דיון שנערך בכתה , ובו התווכחנו על משמעות המושג, התחלתי לחפש חומרים בנושא ואני מקווה להגיע למסקנות שיבהירו לי אותו.
מצאתי מספר מאמרים העוסקים באינטראקטיביות, אערוך סקירה שלהם ואני מקווה שאצליח להגיע להגדרה מדוייקת כמה שאפשר.
 אינטראקטיביות בדיווח

במאמר יש ניסיון להגדיר את המושג אינטראקטיביות וזיהוי מאפיינים של החוויה האינטראקטיבית. "בניגוד לתקשורת קווית וחד סטרית, כמו: כמו עיתון מודפס, רדיו וטלוויזיה בעידן שלפני הדיגיטאלי,  תקשורת מתווכת מחשב ואינטרנט פתחה אפשרויות רבות לתקשורת אינטראקטיבית, המאפשרת שיחה ותגובות הדדיות,  בין יחידים ובין רבים, באמצעות: האי-מייל, הצ'ט, ה-  ICQהפורום והטוקבק.  תקשורת זו יכולה להיות סינכרונית   ו/או א-סינכרונית ולאפשר תגובה מאוחרת בהתאם לבחירת המגיב ולפורמט הספציפי (פורום, טוקבק, אי-מייל). היא מכילה את כל צורות הביטוי (מילים, תמונות, קול, וידיאו), מאפשרת קישורים לקבצים אחרים הקיימים ברשת ולעיתים גם לקבצים הקיימים במחשב המשתמש, היא יכולה להיות גלויה ואנונימית, פורמאלית וספונטאנית, היא יכולה לפנות ליחיד ולרבים".
המיקוד הוא הטכנולוגיה כיון שהיא זו מאפשרת לכל זה להתקיים: "כי גלומה בה הבטחה דמוקרטית וכי היא לעיתים בלתי צפויה, קשה לניהול יעיל ובלתי אפשרית לשליטה מוחלטת". זו הבעייתיות הרבה שיש לנו במערכת החינוך עם הפעילות האינטראקטיבית, אנחנו כאנשי חינוך לא יודעים מה יקרה ולא יכולים לצפות לאן תוביל אותנו האינטראקטיביות. אי אפשר לצפות או לתכנן את מה שיקרה.