יום שישי, 18 בנובמבר 2011

אייך להצליח בששה שיעורים?
עד כמה אני כהורה אחראי להצלחה של הילדים שלי? האם חשוב יותר שהילד יהיה מאושר או שיצליח? האם כדאי לדחוף אותו? להכריח אותו להתאמן בפסנתר או לעשות שיעורים או להשאיר את האחריות אצלו? האם יש דברים שכולנו יכולים לעשות כדי להפוך את הילדים שלנו למצליחנים? מה התפקיד של בית הספר  אם יש לו תפקיד בכלל? מה גורם לילד להצליח ? מהם התנאים בהם ילד אכן מתקדם ומצליח?

מה למדנו בתכנית?
שכדי לגדל ילדים מצליחים,צריך לשמור על מספר כללי מפתח פשוטים: 
1. צריך להאמין. כל ילד צריך מישהו שיחלום אותו יאמין שהוא יחיד ומיוחד. 
2. העניקו לילד תנאים יוצאי דופן, המתאימים לצרכיו: חוג מיוחד, תנאי לימודים ספציפיים.
3. חנכו את הילדים לעצמאות ולאחריות מגיל קטן.
4. הקנו להם משמעת עצמית. היא חשובה יותר מאייקיו
5. המוח הוא גמיש, בעיקר בגיל צעיר. עודדו את ילדיכם לחזק ולאמן אותו.
אז מהי הצלחה? מה פרוש ילדים מצליחים?  התוכנית מדברת על היכולת להביא כל אדם למיצוי הפוטנציאל שלו, על היכולת לנצל את הזמן, הידע, היצירתיות של כל אחד, בתחום שבו הוא חזק ביותר. סקר שערכו בקרב ישראלים מעיד שהמשפחה היא המקום הראשון במדד הצלחה שלנו. ולכן הצלחת ילדינו היא הצלחה שרבים מאיתנו זוקפים לזכותם - השקעתה וחינוך או גנים, בכל מקרה הצלחת הילדים היא הצלחת ההורים. 
בתוכנית מוצגות כמה משפחות המחנכות את ילדיהן להצלחה. חלק הצלחה בתחום אחד על חשבון כל התחומים האחרים וחלק מדגישים את הייחוד ומאפשרים להשקיע ולהתמחות בו בלי לבטל טת תחומי החיים האחרים. השאלה על האושר לעומת הצלחה אינה רלוונטית כיון שאושר נמדד בכל גיל באופן שונה. יש אנשים שהצלחתם מהוה מקור אושר עבורם ויש שיחוו את המתח והדרך להצלחה כעבודה קשה ללא הנאה ולכן ההצלחה לא תמיד תתחבר בזכרונם דווקא לאושר.
גם המושג "הצלחה" הוא מושג שקשה להגדירו, כתבתי כאן בעבר על המושג הצלחה וגם אז דיבר המאמן בסרט, על ההתמדה והמחוייבות לתהליך כדרך להצלחה. הצלחה לא קורית מאליה, ללא השקעה של משאב כלשהו - זמן, מאמץ וכודמה.

אין תגובות: